ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Πρώτη φορά με Σολτς στους ευρωσοσιαλιστές

τσίπρας-πρώτη-φορά-με-σολτς-στους-ευρω-260971

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο Όλαφ Σολτς θα βρίσκεται εκεί ως Γερμανός Καγκελάριος.

Και η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι το 2022 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και στο προπαρασκευαστικό Συμβούλιο του PES αξιοποιώντας την ευκαιρία που τού δίνεται να συνομιλεί με σοσιαλιστές ηγέτες για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη με αιχμή το ζήτημα των κοινωνικών ανισοτήτων. Από την άλλη και οι ευρωσοσιαλιστές δείχνουν πως επιμένουν στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος στις Συνόδους τους θέλοντας να ενισχύσουν το αριστερό προφίλ τους σε μία ΕΕ που κυριαρχούν οι συντηρητικές πολιτικές. Άλλωστε οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν συγκροτηθεί και με την συμμετοχή αριστερών κομμάτων ανεξαρτήτως τού ότι εσχάτως η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα εμφανίζει τριγμούς.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συμβούλιο του PES ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο πάνελ “Δίκαιες Ευκαιρίες” για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Στο περιθώριο του Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Costa, τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Paolo Gentiloni, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Enrico Letta, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιratxe Garcia Perez και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου