ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Μήνυση για τις VIP ΜΕΘ

ποεδην-μήνυση-για-τις-vip-μεθ-260841

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με συγκεκριμένες περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ τάχιστα, σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί η ακρίβεια των δηλώσεων Γιαννάκου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κενές προκειμένου να δοθούν σε «σημαίνοντα» πρόσωπα εφόσον νοσήσουν.

Μάλιστα, συμπληρωματική προτείνεται να καταθέσουν 44 μάρτυρες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων, τα οποία μπορούν να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Κατά την έξοδος του από το δικαστικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος, τόνισε: «Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει.

Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμενα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει οτι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ κάθε μέρα 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, δήλωσε μεταξύ άλλων «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημοσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί.Δεν υπάρχει κάνεις από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου