ΕΛΛΑΔΑ

«Δίνουμε αγώνα ανθρωπιάς ενώ άλλοι υψώνουν σημαίες ακροδεξιού λαϊκισμού»

δίνουμε-αγώνα-ανθρωπιάς-ενώ-άλλοι-υψ-260694

Σκληρή γλώσσα για τη στάση των πολιτικών ηγεσιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος χρησιμοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των νέων σοκαριστικών εικόνων από τη Λέσβο.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη από το γραφείο του πρωθυπουργού, «οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο, που έχουν συγκλονίσει όλον τον κόσμο, είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή Προσφυγική κρίση».

«Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», υπογραμμίζει το Μαξίμου.

Στέλνει μάλιστα μήνυμα και προς το εσωτερικό, καθώς όπως αναφέρει, «στην προσπάθεια αυτή, περιμένει και την θετική συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί για την ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου