ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Συγκλονίζει η νέα οικογενειακή τραγωδία – Τα λόγια του άτυχου πατέρα σε συγγενείς

φθιώτιδα-συγκλονίζει-η-νέα-οικογενει-260458

Δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με τον κορονοϊό ο 50χρονος από περιοχή του Δομοκού που είχε διασωληνωθεί μαζί με την 45χρονη σύζυγό του τον περασμένο Νοέμβριο. Μετά από ένα μήνα σε ΜΕΘ Covid και Γενική ΜΕΘ, κατέληξε το πρωί της Τετάρτης (15/12) σκορπίζοντας τον πόνο στους δικούς του ανθρώπους, που προσεύχονται πλέον να γυρίσει νικήτρια από το ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται, η 45χρονη γυναίκα του.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι, που έχει δύο μικρά παιδιά, δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ όπως φάνηκε και από την πορεία της υγείας τους, άργησαν να αναζητήσουν νοσοκομειακή βοήθεια μένοντας στο σπίτι με κορτιζόνη και οξυγόνο που δεν έφεραν αποτέλεσμα και επιδείνωσαν την κατάστασή τους.

Ο 50χρονος είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 16 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τη σύζυγο του. Διασωληνώθηκε όμως στις 18/11, 24 ώρες νωρίτερα από εκείνη και εισήχθη στη ΜΕΘ Λαμίας. Αντίθετα η 45χρονη δε βρήκε κρεβάτι στη Λαμία και διακομίστηκε στο ΚΑΤ όπου εξακολουθεί να δίνει τη μάχη με τον ύπουλο εχθρό.

Το προηγούμενο 24ωρο ο άτυχος άνδρας είχε αρνητικοποιηθεί και είχε μεταφερθεί στη Γενική ΜΕΘ όπου παρέμεινε διασωληνωμένος καθώς η κατάστασή του εξακολουθούσε να είναι πολύ σοβαρή και όπως αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δικών του ανθρώπων στο lamiareport.gr, ο 50χρονος φεύγοντας από το σπίτι του με το ασθενοφόρο, είχε πει ότι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του ήταν ότι δεν είχε εμβολιαστεί. Αυτή είναι μία από τις πάρα πολλές οικογενειακές τραγωδίες που ζούμε στην εποχή του κορoνοϊού.

Άλλοι τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων της πανδημίας μακραίνει συνεχώς, καθώς τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν τρία ακόμη άτομα από τη Φθιώτιδα. Μια 60χρονη Λαμιώτισσα που είχε διασωληνωθεί και είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, ενώ στην Κλινική Covid του ΓΝ Λαμίας κατέληξαν δύο ηλικιωμένοι ένας άνδρας 89 ετών και μία γυναίκα 79.

Κοινή διαπίστωση όσων διαχειρίζονται καθημερινά περιστατικά Covid στο Νοσοκομείο Λαμίας, είναι ότι βλέπουν συνεχώς ανθρώπους να φτάνουν σε αυτό με πολύ χαμηλό κορεσμό οξυγόνου και γενικά σε κρίσιμη, πολλές φορές, κατάσταση.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου