ΕΛΛΑΔΑ

Ερχονται κινητοποιήσεις με επίκεντρο το Ασφαλιστικό

ερχονται-κινητοποιήσεις-με-επίκεντρ-260264

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεσπά έντονο κύμα κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους. Ηδη με επίκεντρο το Ασφαλιστικό, τα μέτρα και τις θεσμικές παρεμβάσεις που συρρικνώνουν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα συνδικάτα προετοιμάζουν την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 και συντονίζουν τη δράση τους με πρωτοβουλίες για συγκεντρώσεις και διάφορες μορφές.

Αρχή με συμβολική κατάληψη

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα στις 4 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και εν γένει για τα κυβερνητικά μέτρα και τις μνημονιακές συμφωνίες με τους δανειστές που πλήττουν την ελληνική κοινωνία. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εν όψει της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ – για τη 12η Νοεμβρίου απεργιακό κάλεσμα έχει απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ορίστηκε η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 ως πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων αλλά και άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κ.τ.λ.) από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι.

Οπως αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζεται ο αγώνας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και στη φοροεπιδρομή».

Στόχος των κινητοποιήσεων, μεταξύ άλλων, είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων για να δημιουργηθεί «κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο».

Και οι ναυτεργάτες τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει σε όλη τη χώρα – στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια – απευθύνει το ΠΑΜΕ. Ηδη σωματεία που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ οργανώνουν συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Αξίζει να επισημανθεί ότι μεταξύ άλλων προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Στέφενσων», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου ως τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου και στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Από κοντά και οι γονείς

Παράλληλα και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί τους γονείς, τους συλλόγους και τις ενώσεις τους να πάρουν πρωτοβουλίες «καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής μπροστά και στην πανεργατική απεργία της 12ης Νοεμβρίου» με αποφάσεις, συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις. «Η οργάνωση του αγώνα και η επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδιά τους».

Η Ομοσπονδία Γονέων αντιδρά στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην υποχρηματοδότηση, στις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Τονίζει ότι η «αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται» είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, «με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οδηγούν σε εμπορευματοποίηση όλων των δομών της εκπαίδευσης».

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 από τους μαθητές των μουσικών, καλλιτεχνικών και γενικών σχολείων.

Επίσης τους ζητεί να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις τις οποίες πραγματοποιούν γονείς και μαθητές με ειδικές ανάγκες την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 λόγω των μόνιμων και οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Helios Plus

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου