ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη στη Ρόδο

εξαρθρώθηκε-το-κύκλωμα-που-διακινούσ-259579

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο και όπως διαπιστώθηκε, αρχηγός του ήταν Αλβανός τρόφιμος των φυλακών της χώρας μας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης πάλι για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 895 γραμμάρια ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία οχήματα, 4.530 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες τραπεζικών συναλλαγών

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η δράση επτά μελών του κυκλώματος, από τους οποίους πέντε (5) είναι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (τέσσερις άνδρες ηλικίας 31, 30, 30, 25 ετών και μια 26χρονη γυναίκα), ένας 30χρονος ημεδαπός και ένα ακόμη άτομο, τα πλήρη στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε χθες, όταν συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 30, 25 ετών, καθώς και η 26χρονη ομοεθνής τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομία, ο 31χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, καθότι συνελήφθη πριν από τρία χρόνια, για παρόμοια αδικήματα (διακίνηση ηρωίνης στη Ρόδο).

Ο αρχηγός είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων του κυκλώματος, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών, ως «υπαρχηγός», είχε ο ένας από τους δύο 30χρονους Αλβανούς υπηκόους.

Τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, διέθεταν διάφορες ποσότητες ηρωίνης στη Ρόδο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες του βρέθηκαν:

  • 895 γραμμάρια ηρωίνης
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • (3) οχήματα
  • (7) κινητά τηλέφωνα
  • το χρηματικό ποσό των 4.530 ευρώ και
  • βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, κάρτες τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. έγγραφα.

Χαρακτηριστικά, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, το τελευταίο μόλις χρονικό διάστημα είχαν διαθέσει στην «αγορά» πάνω από μισό κιλό ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και οι τυχόν διασυνδέσεις τους άλλα κυκλώματα.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου