ΕΛΛΑΔΑ

Απειλή λουκέτου στο Παίδων Πεντέλης εάν δεν εξοφληθούν δεδουλευμένα

απειλή-λουκέτου-στο-παίδων-πεντέλης-ε-259562

Τελεσίγραφο στο υπουργείο Υγείας για την καταβολή ώς τη Δευτέρα 17 Μαρτίου των οφειλομένων στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, απηύθυνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση το νοσοκομείο θα κλείσει την ίδια ημέρα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί:

  • την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου
  • την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον Δεκέμβριο του 2013
  • την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013
  • την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Εφόσον τα ως άνω δεν δρομολογηθούν μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

«Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών, καθότι οι μόνοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν παραλείπουν να λαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους παραλείπουν όμως να πράξουν το καθήκον τους, δηλαδή να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των ιατρών» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει, επίσης, ότι «θα σταθεί αρωγός στην δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ιατρών» και «θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των μελών του».

Συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι στο ίδρυμα μαζί με ασθενείς και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την «απαξίωση», όπως αναφέρουν «των ασθενών στα ράντζα».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου