ΕΛΛΑΔΑ

Ο Π. Κουρουμπλής αρωγός στα θέμα της ισότητας

ο-π-κουρουμπλής-αρωγός-στα-θέμα-της-ισό-258686

Την βούλησή του να αναδειχθεί το θέμα της ισότητας, καθώς και αυτό της έμφυλης βίας, στις δομές της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε ο υπουργός υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα. με την οποία συναντήθηκε σήμερα.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε πως θα είναι αρωγός είτε ως πολιτικά επικεφαλής είτε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ ΓΓΙΦ, Υπουργείων, Περιφερειών και άλλων φορέων, ούτως ώστε και οι Περιφέρειες να εντάξουν τις δομές για τις γυναίκες-θύματα βίας στον σχεδιασμό της νέας περιόδου των ΕΣΠΑ αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πραγματοποιήσουν άμεσες δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε από τη γεν, γραμματέα και τους διευθυντές της υπηρεσίας της για τις πολιτικές και τις δράσεις που υλοποιεί η ΓΓΙΦ για την ουσιαστική ισότητα σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας. Η κ Κούβελα επέστησε την προσοχή του υπουργού, στην πιθανότητα προώθησης σχετικής τροπολογίας για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των δομών για την υποστήριξη γυναικών-θυμάτων βίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς και στη συνέχιση της εργασίας των 271 εργαζομένων σε αυτές.

Ο κ. Κουρουμπλής συμφώνησε σε στενότερη συνεργασίας μέσα από τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής, με όλους τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠ.ΕΣ.ΔΑ ώστε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση των ζητημάτων της ΓΓΙΦ προκειμένου με ανάλογο συντονισμό κινήσεων και καλύτερα αποτελέσματα.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου