ΕΛΛΑΔΑ

Ομοσπονδία κτηματομεσιτών: Να ανασταλεί η επιβολή του φόρου υπεραξίας

ομοσπονδία-κτηματομεσιτών-να-αναστα-257351

Την αναστολή της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, προκειμένου να μπορούν να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες, ζητάει με επιστολή της στον πρωθυπουργό η ομοσπονδία κτηματομεσιτών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δυστυχώς, εδώ και δυόμιση μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο «ο παράλογος – κατά την γνώμη μας – φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Μέχρι τώρα έχει χάσει το δημόσιο από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100.000.000 ευρώ (την ώρα που ζητά το κράτος εναγωνίως έσοδα)».

Οπως αναφέρουν οι κτηματομεσίτες «έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια, έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι από ξένους επενδυτές που λόγω αυτού του γεγονότος ανέβαλαν την αγορά κάποιου ακινήτου που είχαν ενδιαφερθεί και είναι αβέβαιο εάν θα ξαναπατήσουν στην χώρα μας. Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος”, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου