ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά υποψηφίων στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ -Πώς εμπλέκεται στο κόλπο φροντιστήριο

εισαγγελική-έρευνα-για-πλαστά-πιστοπ-257341

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως σχετικά με πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας που φέρεται να χρησιμοποίησαν υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι κάποιοι υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις για να πιστοποιήσουν γνώσεις τους σε ξένες γλώσσες και να εξασφαλίσουν την αναγκαία μοριοδότηση για την πρόσληψή τους.

Αφορμή για την εντολή της εισαγγελέως αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την Τετάρτη από τη ΝΕΡΙΤ, για να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την πιστοποίηση των προσόντων που επικαλέστηκαν υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Για την υπόθεση έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχ. Κουρουτό αλλά και από άλλους, σχετικά με πλαστές πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο κέντρο ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επισήμαναν πως η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας, «για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου».

Υπογράμμιζε μάλιστα ο κ. Κουρουτός πως βάσει των καταγγελιών που του γνωστοποιήθηκαν «οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο».

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι ,εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι τόσο από την πλευρά των υποψηφίων του διαγωνισμού για τη χρήση πλαστών εγγράφων, όσο και από την πλευρά όσων εξέδωσαν πλαστές βεβαιώσεις.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου