ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ λόγω των επεισοδίων ανάμεσα σε ΜΑΤ και εξωπανεπιστημιακούς

λουκέτο-στην-ασοεε-λόγω-των-επεισοδίω-257304

Λουκέτο για λίγες ημέρες αποφάσισαν να βάλουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» ανάμεσα στα ΜΑΤ και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, με αφορμή το παραεμπόριο στην οδό Πατησίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας «τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους».

«Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ’ επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τους σκοπούς του. Για τον λόγο αυτό το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12/3/2014, 21:00, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης» προστίθεται.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, η οποία θα πάρει την απόφαση για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου