ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το νέο υπουργό Οικονομικών

θρίλερ-με-το-νέο-υπουργό-οικονομικών-255063
Σε ανοιχτή γραμμή ο πρωθυπουργός με τον Ευ. Βενιζέλο και το Φ. Κουβέλη.

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τον Ευ. Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμφωνήσουν στο νέο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομίας.

Στο σπίτι του κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αναρρώνει στο σπίτι του στην Κηφισιά, βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι στενοί συνεργάτες και συζητούν για το πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Άγνωστο παραμένει αν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα μεταβούν στην Κηφισιά για να συζητήσουν από κοντά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πάντως ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλά, ωστόσο κανένα μέχρι στιγμής δεν μοιάζει να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων.

Η ΝΔ επιμένει το πρόσωπο να είναι από το χώρο της πολιτικής προτείνοντας μάλιστα τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες είναι «αρεστό» και στους Ευρωπαίους.

Από την άλλη όμως οι δύο εταίροι της κυβέρνησης εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για το πρόσωπο του νυν υπουργού Ανάπτυξης και προτείνουν πρόσωπο από τον τραπεζικό κλάδο.

Η καραμπόλα σε περίπτωση που αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ο κ. Χατζηδάκης, αναμένεται να σημειωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς ακούγεται ότι ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης θα αλλάξει και θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης και το όνομα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε αρνηθεί το υφυπουργείο Περιβάλλοντος και τελικά είχε μείνει εκτός κυβέρνησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου