ΕΛΛΑΔΑ

Ενέργεια και στήριξη πληττόμενων από την πανδημία στο πακέτο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

ενέργεια-και-στήριξη-πληττόμενων-από-254076

Για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει εντός της ημέρας o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «η κυβέρνηση έχει κάνει το βέλτιστο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω της πανδημίας και θα εξακολουθήσει να το κάνει», συμπληρώνοντας δε πως περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε στα όσα θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε πως οι νέες παρεμβάσεις θα αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης όσο και στη στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εξήγησε πως μέτρα στήριξης θα υπάρξουν και το 2022, λελογισμένα. Καθώς, όπως υπογράμμισε, η χώρα έχει υψηλό χρέος (αν και βιώσιμο), παραμένει για την ώρα εκτός επενδυτικής βαθμίδας και συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης δημοσιονομικής εποπτείας. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε επίσης πως είναι σημαντικό ότι δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης και διατηρείται η κοινωνική συνοχή.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου