ΕΛΛΑΔΑ

Με οριστική απόλυση από το Δημόσιο απειλούνται μέσα στο Μάρτιο 500 εκπαιδευτικοί

με-οριστική-απόλυση-από-το-δημόσιο-απε-253432

Τον κίνδυνο της οριστικής απόλυσης απο το Δημόσιο αντιμετωπίζουν 500 περίπου εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα απο τον Ιούλιο του 2013, οπότε καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους στην τεχνική εκπαίδευση.

Στις 22 Μαρτίου του 2014 λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους και δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις για την τοποθέτησή τους.

Οι «διαθέσιμοι» και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητούν να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών θέσεων , ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, η ΟΛΜΕ ζητά να δημιουργηθούν επιπλέον 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις σε ΙΕΚ – ΣΕΚ και να προκηρυχθούν όλες, ώστε στο σύνολό τους μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να συμπεριλάβουν και τους 1.845 εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, η Συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία κατά των απολύσεων. Απευθύνουν κάλεσμα σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την αντίθεσή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου