ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς ανέλαβε τη σίτιση 1.200 προσφύγων

σάμος-ο-δήμος-σε-συνεργασία-με-φορείς-α-252869

Τη σίτιση 1.200 ατόμων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Σάμου ανέλαβε ο τοπικός Δήμος, σε συνεργασία με τον Στρατό (79 ΑΔΤΕ), την Αστυνομική Διεύθυνση και εθελοντές.

Με ενέργειες του Δήμου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, έφτασαν στο νησί επιπλέον 20 οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των προσφύγων.

Στη Σάμο βρίσκονται οκτώ εθελοντές από διάφορες χώρες, που μετέβησαν εκεί με δικά τους έξοδα, προκειμένου να παράσχουν εθελοντική εργασία.

Ήδη βοηθούν τόσο στη σίτιση, όσο και στη διανομή ρούχων και άλλων ειδών, ενώ και άλλοι εθελοντές αναμένεται να φθάσουν το προσεχές διάστημα.

Σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες του εξωτερικού, όπως το «Calais Action» που ήδη συγκεντρώνει προμήθειες και χρήματα για τη Σάμο, αναμένεται μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια -ήδη το πρώτο κοντέινερ βρίσκεται στην Αθήνα.

«Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και πολυεπίπεδη. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και ιατρική φροντίδων αυτών των ανθρώπων και να τους διευκολύνουμε στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους.

Χωρίς πόρους και μέσα, δίνουμε καθημερινά μια μεγάλη μάχη, χάρη στη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση και εξαντλητική βοήθεια από εθελοντές, τις τοπικές Αρχές και τους φίλους της Σάμου στο εξωτερικό, που καθημερινά πληθαίνουν.

Οφείλουμε, λοιπόν, κατ’ ελάχιστον να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αποδεικνύουν καθημερινά την ευαισθησία τους, τον ανθρωπισμό τους και πάνω από όλα τον πολιτισμό της Σάμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή του νησιού.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου