ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ – Κουτσούμπας: “Ελιές” – “Ποτάμια”- ΣΥΡΙΖΑ στήνουν παγίδες στον λαό

κκε-κουτσούμπας-ελιές-ποτάμ-251482

Το πραγματικό ερώτημα των ευρωεκλογών αλλά και των εκλογών για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι «υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από την βάρβαρη πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων, κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του κόμματος, στο θέατρο «Βεάκη».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όταν ο πρωθυπουργός λέει πως η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, «αυτή δεν είναι η Ευρώπη που κατοικούν οι λαοί της, με ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση των καπιταλιστικών κρατών, γι’ αυτό είναι και θα είναι βαθιά αντιλαϊκή».

«Είναι η ΕΕ των 26 εκ. ανέργων και των 120 εκ. που ζουν στο όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η Ευρώπη της ΝΔ. Της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «περισσότερη «Ευρώπη» σημαίνει περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια για τους λαούς της, περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια της».

«Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία για να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνική ιδιοκτησία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, ο πανεθνικός προγραμματισμός με περιφερειακή και τοπική εξειδίκευση, με σχεδιασμένη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, για να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος, ούτε μία άνεργη γυναίκα, μπορεί σήμερα να προβληματίσει, τελικά να πείσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, τον οποίο βαδίζοντάς τον, ο λαός θα γίνει αφέντης, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ποια Ελλάδα ανακάμπτει;

Αναφερόμενος στην αποστροφή του κ. Σαμαρά ότι «η Ελλάδα ανακάμπτει», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «μπορεί και να μην διαφωνήσουμε, αλλά εδώ πρέπει να μπει ταξικά το ερώτημα «ποιά Ελλάδα ανακάμπτει;»

«Η Ελλάδα των 500 Ελλήνων, που έχουν πάνω από 600 δισ., ανακάμπτει, γιατί η εργατική τάξη, ο λαός της εξακολουθούν και θα συνεχίζουν να ζουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία της οικογένειας τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα που ανακάμπτει και βγαίνει από την κρίση, δεν πρόκειται να δώσει πίσω στο 1,5 εκ. των ανέργων, τη δουλειά που είχαν με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η ανάκαμψη που θα ‘ρθει θα πατήσει πάνω στα ερείπια της μερικής απασχόλησης, και της επιδότησης των μεγαλοεπιχειρηματιών για να προσλαμβάνουν ανέργους, ή με όρους μαθητείας, και πρόσθεσε ότι αυτή την ανάκαμψη θέλουν να διαχειριστούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο πόλοι της αστικής διαχείρισης που κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός διαχειριστής, ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Επισήμανε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα στη θέση των παλιών αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σπρώχνει για την δημιουργία «ενδιάμεσων, πρόθυμων «διαθέσιμων», που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα «αριστερά», πότε στα «δεξιά» σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα».

Στην πολιτική με «ελιές» και «ποτάμια» στήνουν μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες

«Στην Ελλάδα με «ελιές» δίπλα σε «ποτάμια» κάποιοι μπορεί να επενδύουν στον αγροτουρισμό, αλλά στην πολιτική με «ελιές» και «ποτάμια» στήνουν μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες, για να καταπιούν το λαό και τις ελπίδες του» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «τέτοιες παγίδες στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που «πασοκοποιείται» μέρα με τη μέρα, παίρνοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ της εποχής του Σημίτη που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ πέταγε τις φιλολαϊκές μάσκες, έβαζε τις βάσεις για την σημερινή κατάσταση, υποβοηθούμενος από διάφορους που σήμερα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί στο συνδικαλιστικό κίνημα και στον χώρο του Θεάματος-Ακροάματος υπενθυμίζοντας ότι στο τελευταίο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο εναντίον εκείνου που στήριζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), από κοινού οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με την εργοδοτική παράταξη «Ενωμένοι Ηθοποιοί» και την παράταξη της ΝΔ «πέταξαν έξω από το προεδρείο την παράταξή της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη και είναι η δύναμη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ».

Πρόσθεσε ότι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΗ πρότειναν μείωση περίπου 40% σε σχέση με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση «στην λογική της συντεταγμένης υποχώρησης και της προσπάθειας να προστατέψουμε τους εργοδότες», ενώ τόνισε ότι «η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή της για τον κινηματογράφο ταυτίζεται απόλυτα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ», ενώ η Κομισιόν «έχει χρηματοδοτήσει – ειδικά για τον κινηματογράφο – διάφορες αντικομουνιστικές παραγωγές όπως το «Soviet Story», ενισχύοντας ταυτόχρονα οικονομικά τη λογική των δύο άκρων και θρέφοντας το φασισμό».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί την «χυδαία αγοραία αντίληψη της ΕΕ για τον Πολιτισμό ως εμπόρευμα».

bankwars.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου