ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε λέσχες φιλάθλων μετά τα άγρια επεισόδια σε κλαμπ της Θεσπρωτίας

έφοδοι-της-ελ-ασ-σε-λέσχες-φιλάθλων-μετ-250600

Εκτεταμένες έρευνες στην Ήπειρο, σε χώρους όπου λειτουργούν λέσχες φιλάθλων και αθλητικών σωματείων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποίησε η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κουκουλοφόρων που οπλισμένοι με ρόπαλα, δημιούργησαν τα βίαια επεισόδια σε νυχτερινό κέντρο στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, όπου είχε συναυλία γνωστός ράπερ το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 5 έλεγχοι και συνελήφθησαν 4 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατά περίπτωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, περί όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, σε μία περίπτωση συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εμπρηστική μολότοφ, μπουκάλι βενζίνης 500 ml, 2 τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας και αναψυκτικών, 7 ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδα και βεγγαλικό, σιδερολοστοί, 2 σκεπάρνια, 2κατσαβίδια, σφυρί και σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, αλυσίδα μήκους 8,65 μέτρων και 2 κράνη.

Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για λειτουργία λέσχης αθλητικού σωματείου χωρίς άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 7 πυροσβεστήρες, 14 κράνη, 2 πυρσοί χειρός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, γκλοπ μήκους 52 εκατοστών, 2 μεταλλικοί σωλήνες μήκους 150 και 60 εκατοστών και ξύλινη ράβδος μήκους 72 εκατοστών.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο παρευρισκόμενοι στον χώρο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδα» μήκους 21 εκατοστών και στιλέτο μήκους 12 εκατοστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου