ΕΛΛΑΔΑ

Με rapid test σε κλειστούς χώρους και οι εμβολιασμένοι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

με-rapid-test-σε-κλειστούς-χώρους-και-οι-εμβολι-250515

Rapid test θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους σε έναν κλειστό χώρο όλοι οι πολίτες – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι – που θα επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί στις 24, 25 Δεκεμβρίου και 31 και 1 του νέου μήνα.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο με το οποίο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον τις μέρες των γιορτών και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, θα ανακοινώσει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Το rapid, με άλλα λόγια, θα είναι υποχρεωτικό ακόμα και για εκείνους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οικονόμου για rapid test: Οι εμβολιασμένοι θα τα πληρώνουν εάν αποφασιστούν για τις γιορτές

Yπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε «όχι» σε ενδεχόμενο lockdown και σημείωσε πως όπου το rapid test είναι υποχρεωτικό θα το πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. «Εάν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μετρό, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους όπου θα πρέπει να προσκομίσει τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Όχι σε κλείσιμο σχολείων – Ανοιχτά τα νέα μέτρα

Επίσης ο κ. Οικονόμου τόνισε:

Για νέα μέτρα: Σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τους ελέγχους όπου κριθεί αναγκαίο θα γίνουν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα αφού η επιτροπή συνεδριάζει και γνωμοδότηση. Η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική παρακολουθούμε την εξέλιξη της και ότι γίνεται σε όλη την Ευρώπη και αναλόγως θα αντιδράσουμε έτσι ώστε να θωρακίσουμε την χώρα μας από την εκτεταμένη διασπορά.

Για κλείσιμο σχολείων: δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση από την επιτροπή. Τα πρωτόκολλα λειτούργησαν πάρα πολύ αποτελεσματικά, έχουμε μείωση των κρουσμάτων σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

Για lockdown: Καμιά εισήγηση για lockdown και καμιά σκέψη για μέτρα καθολικού περιορισμού. Οτιδήποτε χρειαστεί να υπάρξει με μέτρα οριζόντιο χαρακτήρα όχι όμως lockdown θα αξιολογηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της νέας μεταλλάξεις.

Για επιβολή rapid test σε χώρους εστίασης τις ημέρες των εορτών: Ανάλογα με τις εισηγήσεις ενδεχομένως και κάποιος από τις μέρες των εορτών εκεί που θα παραιτηθεί παρατηρηθεί μεγάλη προσέλευση εάν κριθεί αναγκαίο θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα. Εάν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μετρό, θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους όπου θα πρέπει να προσκομίσει τεστ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου