ΕΛΛΑΔΑ

Εισέπραττε ποσά από τον ΕΟΠΥΥ εκδίδοντας πλαστές ενημερότητες

εισέπραττε-ποσά-από-τον-εοπυυ-εκδίδον-25048

Υπόθεση πλαστογραφίας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από 63χρονο γιατρό εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε, ο 63χρονος εισέπραττε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διάφορα χρηματικά ποσά, καταθέτοντας φορολογικές ενημερότητες οι οποίες δεν είχαν εκδοθεί από την αρμόδια αρχή.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 63χρονου σε δώδεκα περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών βεβαιώσεις φορολογικής ενημερότητας.

Η έρευνα συνεχίζεται για να προσδιοριστεί επακριβώς η ζημιά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του 63χρονου και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, σε επιχειρήσεις, καταστήματα και ιατρούς για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Προστασίας της Οικονομίας και Κοινωνικής και Ανασφάλιστης Εργασίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα της Αττικής, όπου σε μια περίπτωση διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, σε υπόγεια επιχείρηση κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν τρεις αλλοδαποί (ένας υπήκοος Συρίας, ένας Μπαγκλαντές και μια υπήκοος Βουλγαρίας), χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας.
Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβλήθηκαν από το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), τα αναλογούντα πρόστιμα, ενώ ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Επιπλέον, για δύο από τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς (υπήκοοι Συρίας και Βουλγαρίας), προέκυψε ότι δεν έφεραν κατά την διάρκεια του ελέγχου τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, για τις περαιτέρω ενέργειες.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου