ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης

πέθανε-ο-πρώην-βουλευτής-του-συριζα-αν-249926

Σε ηλικία 65 ετών πέθανε την Παρασκευή ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το parakritika.gr, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, γεννήθηκε στα Χανιά. Καταγωγή από την πεδινή Κυδωνία, ο Πατέρας, και από την Κίσσαμο η Μητέρα. Τελείωσε το Α΄Γυμνάσιο Χανίων. Απόφοιτος Νομικής Σχολής, Δικηγόρος Χανίων. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη, με την οποία απέκτησαν δύο αγόρια.

Εντάσσεται από πολύ νέος στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος με την Αριστερά. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του Συνασπισμού Αριστεράς και Προόδου και του ΣΥΡΙΖΑ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανιών επί δημαρχίας Γιώργου Κατσανεβάκη.

Εξελέγη βουλευτής Νομού Χανίων το Σεπτέμβριο του 2015 και υπήρξε από τους βουλευτές που είχαν έντονη κοινοβουλευτική παρουσία.

Μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος. Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες». Μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση. Αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Εξελέγη Πρόεδρος στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος τον Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του.

Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε τρεις επίκαιρες ερωτήσεις και υπέγραψε δεκάδες ερωτήσεων και αναφορών για θέματα του Νομού Χανίων και της Κρήτης και τροπολογίες σε θέματα εργασιακών σχέσεων, περιβάλλοντος και υποδομών.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Χανίων.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου