ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα από 230.000 ευρώ απέσπασε εγκληματική οργάνωση από πολίτες με τηλεφωνικές απάτες

περισσότερα-από-230-000-ευρώ-απέσπασε-εγκλη-249806

Χρηματικά ποσά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 236.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει εγκληματική οργάνωση από επτά ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη με τηλεφωνικές απάτες. Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος σαρανταετράχρονης από τη Βουλγαρία, η οποία φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση στοιχείων των συνεργών της.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τα μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τα θύματα, στη διάρκεια της οποίας, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά είχαν συλλάβει τη σαραντετράχρονη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στη Πολίχνη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου