LIFE STYLE

Πέθανε η Ερρικα Μπρόγιερ σε ηλικία 77 ετών

πέθανε-η-ερρικα-μπρόγιερ-σε-ηλικία-77-ετ-248491

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, η γνωστή ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια του ελληνικού κινηματογράφου Ερρικα Μπρόγιερ, από καρκίνο.

H Ερρικα Μπρόγιερ που άφησε εποχή στις ταινίες της δεκαετίας του ’60, νοσηλευόταν στην Εντατική, έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, από τον γάμο της με τον Κώστα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της διαπιστώθηκε μόλις πριν από ένα μήνα έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις σε κεντρική κλινική της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτό, είχε διακόψει τις εμφανίσεις της στη θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα», όπου εμφανιζόταν.

Ποια ήταν η Ερρικα Μπρόγιερ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία.

Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), ωστόσο τόσο η Ερρικα όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για να κάνουν καριέρα.

Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Οταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Η πολύ πετυχημένη τους πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο κράτησε περίπου 15 χρόνια.

Ο γάμος με τον Κώστα Βουτσά

Η Ερρικα Μπρόγιερ το 1965 παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά και μαζί απέκτησαν μία κόρη, τη Σάντρα.

Με τον Κώστα Βουτσά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έπειτα από δύο χρόνια σχέσης.

Αυτός ήταν ο πρώτος γάμος του ηθοποιού, αλλά λίγο αργότερα πήραν την απόφαση να χωρίσουν. «Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε, μου είπε “Ερρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται”. Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε» είχε δηλώσει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου