ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΚΚΕ στη πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.

παράσταση-διαμαρτυρίας-πραγματοποίη-247412

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, εξέφρασε «την αγανάκτηση του κόμματος για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τις καταστροφές γραφείων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και για τις δημόσιες επιθέσεις κατά κομμουνιστών».

Απαίτησε «να σταματήσει κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Ουκρανία».

Επίσης καταγγέλθηκε πως «με τη βοήθεια και τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ αναρριχώνται στην Ουκρανία αντιδραστικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε τους βανδαλισμούς σε αντιφασιστικά μνημεία, αγάλματα του Λένιν και άλλα σοβιετικά μνημεία, τις απαράδεκτες προκλήσεις και επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών, τα σχέδια απαγόρευσης της δράσης του Κομουνιστικού Κόμματος στην Ουκρανία και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του κόμματος κατέδειξε τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη δρομολόγηση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και τη σημασία ο ουκρανικός λαός να καταδικάσει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση και να χαράξει τον δρόμο της ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση την καταγγελία του ΚΚΕ και τα αιτήματα του.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου