ΕΛΛΑΔΑ

Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε τον εξτρεμισμό να πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

σαμαράς-δεν-θα-αφήσουμε-τον-εξτρεμισμ-247380

«Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνo. Σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά πίσω βρίσκονται άνθρωποι και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων.

«Η ιδεολογία μας ενώνει τους Ευρωπαίους, έχουμε “στρίψει” την Ευρώπη με επιτυχία μέσα από τεράστια προβλήματα. Πρέπει να λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα ανακάμπτει, σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία. Να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να υπάρξει ελπίδα. Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που να θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντησή μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη θαλάσσια πολιτική και την ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προάσπισης των θαλασσίων συνόρων και την τιμωρία των δουλεμπόρων.

Τέλος ανέφερε ότι η ελληνική Προεδρία της ΕΕ είναι πετυχημένη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου