ΕΛΛΑΔΑ

Μουζάλας: «Δεν θα βοηθήσουν οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες»

μουζάλας-δεν-θα-βοηθήσουν-οι-κοινές-ε-247372

Στη σφαίρα της φαντασίας κινείται η αντίληψη ότι οι κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες για την υπεράσπιση των συνόρων θα προσφέρουν κάτι ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Μουζάλας είπε ότι «οι κοινές περιπολίες δεν έχουν κάτι να προσφέρουν, πρόκειται για κάτι που κινείται στη σφαίρα της φαντασίας».

Και συνέχισε: «Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά τόσο το λιμενικό το δικό μας όσο και της Τουρκίας που έχουν κατά τα άλλα μια πολύ καλή συνεργασία».

«Όσο δεν ελέγχουμε εμείς τις ροές και ελέγχονται από τους εμπόρους ανθρώπων πάντα δεν θα φθάνουν», είπε για τις υποδομές που ετοιμάζει και η ελληνική πλευρά για την φιλοξενία των προσφύγων. «Είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που πολύ λίγο εξαρτιέται από εμάς», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη βοηθάει πολύ λιγότερο από αυτό που χρειάζεται» και ότι «δημιουργεί κάποιες συνθήκες που θα μπορούσαν να είναι σοβαρές προσπάθειες αλλά αργεί πάρα πολύ».

Διαμήνυσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων ή μεταναστών».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου