ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε για τις 2 Απριλίου η δίκη του Άκη

διακόπηκε-για-τις-2-απριλίου-η-δίκη-του-247284

Για τις 2 Απριλίου διακόπηκε λόγω ωραρίου η δίκη σε β’ βαθμό για το νεοκλασικό της οδού Αεροπαγίτου, το οποίο είχε ξεχάσει να… δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του.

Ο φυλακισμένος υπουργός επιχειρεί με την προσφυγή του στο Εφετείο να αποτινάξει από πάνω του την ποινή της οκταετούς κάθειρξης που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο ίδιος είχε επικαλεστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο… άγνοια του νόμου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τους δικαστές, αφού τον καταδίκασαν κατά πλειοψηφία σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή ενώ του επέβαλαν παράλληλα χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια. Οι δικαστές, μάλιστα, αποφάσισαν και τη δέσμευση του νεοκλασικού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ακόμη και σήμερα πάντως ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει πως το σπίτι αυτό χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους και ότι δεν είχε πρόθεση να κρύψει την αγορά του σπιτιού το οποίο είχε δηλώσει στη φορολογική του δήλωση. «Υπήρχε γραμμή άνωθεν» είχε πει πρωτοδίκως.

Ο πρώην υπουργός πάντως που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών, θα επιχειρήσει σήμερα ν’ ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, αφού η ενδεχόμενη επικύρωση της από το Πενταμελές Εφετείο θα σημαίνει ότι το σπίτι στην Ακρόπολη για το οποίο τόσα έχουν ειπωθεί, θα περάσει στο δημόσιο.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου