ΕΛΛΑΔΑ

Με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας συναντάται την Τρίτη ο Μητσοτάκης

με-τον-γάλλο-υπουργό-οικονομίας-συναν-250

Με ένα γεύμα εργασίας με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν εγκαινιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Τρίτη, στο Παρίσι τον νέο σχεδιασμό του στο ευρωπαϊκό πεδίο με φόντο τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική ενός τέταρτου μνημονίου.

Με τον απευθείας δίαυλο που επιδιώκει να ανοίξει με τον πιθανό προεδρικό υποψήφιο της γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας το 2017, αλλά και τις άλλες επαφές του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τα Νέα, αποσκοπεί να εκπέμψει το προσωπικό μεταρρυθμιστικό στίγμα του εκτός συνόρων και, παράλληλα, να βρει στηρίγματα για την εναντίωσή του στη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως αναγνωρίζουν στενοί συνεργάτες του, η συνάντηση με τον Μακρόν αποφασίστηκε με το βλέμμα στο μέλλον και επί της ουσίας μετατοπίζει τη ΝΔ από το λεγόμενο «δόγμα Σαρκοζί», με τα σκληρά συντηρητικά χαρακτηριστικά, σε έναν νέο χώρο όπου κυριαρχούν οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές ατζέντες.

Πρόκειται για επιλογή που στέλνει τα δικά της μηνύματα και στο εσωτερικό πεδίο και προαναγγέλλει τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ με στόχο τη δημιουργία μιας μεταρρυθμιστικής κυβερνητικής συμμαχίας στη χώρα μας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου