ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Φύσσα προς Ρουπακιά: «Θα σου κόψω το λαρύγγι»

μητέρα-φύσσα-προς-ρουπακιά-θα-σου-κόψ-246782

«Θα σου κόψω το λαρύγγι, απόβρασμα της κοινωνίας». Σε διάλειμμα της δίκης της Χρυσής Αυγής, η μάνα του Παύλου Φύσσα εισέβαλε χωρίς κανείς να την αντιληφθεί αρχικά στον χώρο όπου βρίσκεται το εδώλιο, και πλησίασε τον δράστη της δολοφονίας του γιου της Γιώργο Ρουπακιά, πετώντας του μπουκάλι με νερό.

Ήταν από τους ελάχιστους κατηγορούμενους που είχαν μείνει στην αίθουσα. Η αστυνομία επενέβη την τελευταία στιγμή, απομακρύνοντας την κυρία Μάγδα Φύσσα, φυγαδεύοντας τον κατηγορούμενο από τη διπλανή πόρτα. Η ίδια αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας στους αστυνομικούς να μην τη σπρώχνουν. «Μαζέψτε τη», φώναξαν κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης. «Εμένα να μαζέψουν;», απάντησε εκείνη, σε κλίμα έντασης.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Κώστας Παπαδάκης, εκ της Πολιτικής Αγωγής, είχε απευθυνθεί στο δικαστήριο ως προς το αίτημα – εκκρεμές μέχρι σήμερα – να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης η ραδιοφωνική δήλωση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής με την οποία αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα.

«Εχει βουήξει ο τόπος. Μόνο το δικαστήριο σας δεν έχει ασχοληθεί με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο».

«Αυτό να το πείτε στο τέλος. Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στα αναγνωστέα, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη», απάντησε η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη.

«Να μην ανησυχούν, θα το προσφέρουμε εμείς στο δικαστήριο, το σύνολο της συνέντευξης», δήλωσε λίγο αργότερα ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του μάρτυρα κ. Δημήτρη Κουρετζή, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Γιώργου Ρουμπέκα, συνηγόρου του δράστη της δολοφονίας Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικά αυτά που μας είπε ο αστυνομικός». Ο συνήγορος εκτίμησε ότι «ο αστυνομικός λόγω της απειρίας του έζησε λίγο κινηματογραφικά την πρώτη του σύλληψη», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Ρουπακιάς «άφησε φώτα και μηχανή αναμμένα γιατί δέχθηκε βίαιη επίθεση από τους φίλους Φύσσα», αλλά και ότι «περίμενε υπομονετικά να συλληφθεί».

«Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής δεν παρίστανται για λογαριασμό των πελατών τους, αλλά για να αποδείξουν πολιτικά, αυτά που θέλουν να αποδείξουν», σημείωσε ο κ. Μιχαλόλιας.

«Ο μάρτυρας δεν κάνει μνεία περί χρυσαυγιτών», τόνισε από την πλευρά του Χρήστου Παππά, ο κ. Περικλής Σταυριανάκης. «Δεν κάνει επίσης λόγο για τάγματα εφόδου. Κανένας δεν αναφέρεται σε τάγματα εφόδου. Το εισήγαγε ο Νίκος Δένδιας, το υιοθέτησε ο εισαγγελέας και έκανε ό,τι έκανε…». Ο ίδιος εκτίμησε επίσης ότι αν το σχέδιο ήταν οργανωμένο, ο δράστης δεν θα χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο, αλλά μηχανή, όπως κάνουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου