ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε στο κρατητήριο της ΓΑΔΘ – Αύριο στον εισαγγελέα ο Παναγιωτόπουλος

απόψε-στο-κρατητήριο-της-γαδθ-αύριο-σ-246272

Στο κρατητήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα παραμείνει απόψε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης (22/12). Ο ίδιος μετέβη αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η αστυνομία τον αναζητούσε στο πλαίσιο του διαρκούς αυτοφώρου και θα προχωρούσε στη σύλληψή του.

Αύριο, Πέμπτη (23/12), ο γνωστός παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του μετά τις καταγγελίες πρώην συντρόφων του για δημοσιοποίηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Η παράδοσή του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος παρουσιάστηκε με τη συνοδεία του δικηγόρου του, ήταν οικειοθελής αλλά κατόπιν συνεννόησης με τις Αρχές και ελεγχόμενη, που σημαίνει ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

Η εντολή για την αυτόφωρη διαδικασία δεν δόθηκε μετά την μήνυση της δεύτερης κοπέλας που τον κατήγγειλε, αλλά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είχε δώσει εντολή εδώ και μερικές μέρες στην αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να διαπιστώσει αν υπήρχαν ακόμα στο διαδίκτυο ανεβασμένα βίντεο από αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Δίωξης Αστυνομικού Εγκλήματος παρουσία εισαγγελέα και του ίδιου του παρουσιαστή των “Ράδιο Αρβύλα”, θα διεξάγουν έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στην Αλόννησο, αναζητώντας υλικό από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εισαγγελική παρέμβαση

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Μετά την αρχική αποκάλυψη ότι δημοσιοποίησε υλικό ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του, εν αγνοία της, ακολούθησαν ανάλογες καταγγελίες κι από άλλες γυναίκες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα το αδίκημα της “ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση”.

Οι ενδεχόμενες ποινές

Σε σχέση με τις ποινές για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, ο κ. Απόστολος Λύτρας είπε ότι είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και προβλέπουν έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η κάθε καταγγελία προσμετράται ξεχωριστά. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν υπήρχε οικονομικό όφελος πάνω από 120.000€ τότε οι κατηγορίες θα ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Εξετάζεται η αυστηροποίηση της ποινής για revenge porn

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου του revenge porn προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την αυστηροποίηση της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή. Συγκεκριμένα, μελετά την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου