ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Χολιγουντιανή καταδίωξη – Καταζητούμενοι εμβόλισαν περιπολικά με μαύρη Mercedes

ηλεία-χολιγουντιανή-καταδίωξη-κατα-245885

Εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τους δύο δράστες – Συνελήφθησαν μετά από μία ώρα καταδίωξης.

Έμποροι ναρκωτικών με… συλλογή από εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις ήταν οι δυο Έλληνες που συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη που κράτησε μια ώρα στο Λευκοχώρι Ηλείας, αφού πρώτα εμβόλισαν περιπολικά της Ο.Π.Κ.Ε. με την πολυτελή μαύρη Mercedes στην οποία επέβαιναν, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν αστυνομικούς!

Οι δράστες ηλικίας 54 και 58 χρόνων δεν σταμάτησαν στο σήμα που τους έκαναν οι αστυνομικοί στην περιοχή της Αγίας Μαύρας το βράδυ της Δευτέρας, αλλά πάτησαν γκάζι και χώθηκαν με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα στα χωριά Αυγείο, Καλύβια, Ρουπάκι και Λευκοχώρι του Κάμπου της Ηλείας με κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα! Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν ζητώντας ενισχύσεις και σε βοήθειά τους έτρεξαν δυνάμεις από την Ασφάλεια Πύργου και την Τροχαία Ήλιδας, καθώς και το αστυνομικό τμήμα Γαστούνης.

Η κολοσσιαία επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί η μαύρη Mercedes σε έναν χωματόδρομο που κατέληγε σε αδιέξοδο. Όμως, οι δράστες δεν δίστασαν να εμβολίσουν τα περιπολικά προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο επιχειρώντας να κρυφτούν στα χωράφια, όπου τους καταδίωξαν πεζή οι αστυνομικοί και τους ακινητοποίησαν. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν σύνεργα για την συσκευασία και την διακίνηση ναρκωτικών, όχι όμως ουσίες.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για άλλη υπόθεση ναρκωτικών με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών. Σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για την ίδια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για υποθέσεις ναρκωτικών με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης δέκα ετών και τριών μηνών.

Σε βάρος των δυο φυγόποινων σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ήλιδας δικογραφία για απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, θα οδηγηθούν και οι δυο σε σωφρονιστικά καταστήματα για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου