ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα κοινωνικής συνοχής στις επαφές Κουβέλη με Σβόμποντα και Σουλτς

θέματα-κοινωνικής-συνοχής-στις-επαφέ-245172

Με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου αυστριακό ευρωβουλευτή Χάνες Σβόμποντα, συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες και της συμμετοχής του στο Προοδευτικό Φόρουμ για την οικονομία, που διοργάνωσε η σοσιαλιστική ευρωομάδα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Χάνες Σβόμποντα, Μάρτιν Σούλτς και των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στο φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία», είχε ημίωρη συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών, όπου συζητήθηκαν το κλίμα που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά εν όψει των ευρωεκλογών καθώς και τα ελληνικά προβλήματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Μάρτιν Σούλτς, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Συζήτησα με τον κ. Σούλτς και τον κ. Σβόμποντα αλλά και με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετείχαν στη σύσκεψη της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για την ανάγκη αλλαγής των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

»Είχα επίσης μια κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σούλτς. Και σε αυτή τη συνάντηση υπήρξε ειδική συζήτηση για την ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής που αφορά στο Νότο και την Ελλάδα και για το μείζον ζήτημα της κοινωνικής συνοχής».

Τον Φώτη Κουβέλη συνόδευαν στις συναντήσεις του η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά (που συνυπέγραψε την Τετάρτη, τη διακήρυξη αρχών της Προοδευτικής Συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ), ο πρώην υφυπουργός Παιδείας καθηγητής Θόδωρος Παπαθεοδώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου