ΕΛΛΑΔΑ

Και ο δολοφόνος της Δώρας ήταν έξω με το νόμο Παρασκευόπουλου

και-ο-δολοφόνος-της-δώρας-ήταν-έξω-με-το-243955

Ακόμα μία αποφυλάκιση χάρη στις διατάξεις του νόμου Παυλόπουλου. Ο δολοφόνος της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη είχε βγει από τη φυλακή, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου.

Ο 58χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή και μεταφορά 37,5 κιλών κάνναβης. Καταδικάστηκε σε ποινή 20 χρόνων, αποφυλακίστηκε όμως από τις φυλακές Χαλκίδας το Μάιο του 2017, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής του και εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια, συγγγενείς του θύματος, αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό γύρω του και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν συγκρατώντας τη μητέρα του θύματος που φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» και τον πατέρα, ο οποιος φώναζε «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί. O 58χρονος τοξικομανής που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο για να την αρπάξει το κινητό της και να πάρει τη δόση του οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί. Εξαγριωμένο πλήθος, ανάμεσά τους η μητέρα, η αδελφή αλλά και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ήταν συγκεντρωμένο στα δικαστήρια. Ο δράστης φυγαδεύτηκε μέσα στο κτίριο 9 προκειμένου να γλιτώσει από την οργή των πολιτών. Ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης έτρεξε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας «Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί!». «Αλήτη! αλήτη» φώναζαν οι πολίτες.

Στην ομολογία του ο 58χρονος είπε ότι έκλεβε φανοστάτες και μανουάλια από τα νεκροταφεία και τα πούλαγε για χαλκό ώστε να πάρει τη δόση του. Τη ματωμένη μπλούζα και το μαχαίρι με το οποίο κατακρεούργησε την άτυχη κοπέλα, τα πέταξε σε κάδους. Μετά την δολοφονία πήρε το λεωφορείο πήγε στο Πολυτεχνείο και από εκεί στην Ομόνοια. Κατέληξε στο κατάστημα της Μενάνδρου όπου πούλησε το κλεμμένο κινητό της Δώρας, πήρε 20 ευρώ τα οποία έδωσε για τη δόση του και έπεσε για ύπνο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου