ΕΛΛΑΔΑ

Η κυνική ομολογία και το παρελθόν του δολοφόνου

η-κυνική-ομολογία-και-το-παρελθόν-του-δ-242975

«Είδα μία νεαρή κοπέλα να κλαίει μπροστά σε ένα τάφο. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να χάνει κανείς την κόρη του, γιατί έχω και εγώ κόρη. Ξέρω πως μία συγνώμη δεν θα καλυτερεύσει τα πράγματα, αλλά εγώ ζητάω και πάλι συγνώμη από τον πατέρα, τη μάνα και την οικογένεια της κοπέλας για το κακό που τους έκανα», ανέφερε στην κατάθεσή του, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», ο καθ’ ομολογία του δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του, το οικογενειακό του παρελθόν πριν πάρει την κάτω βόλτα- πέφτοντας στον «βούρκο» των ναρκωτικών και της ηρωΐνης- και για την «κακιά η ώρα», όπως την περιγράφει, που «έτυχε» να κουβαλάει το στιλέτο με το οποίο κατακρεούργησε την εφοριακό.

Οι πληγές στα χέρια του, οι χαρτοπετσέτες και η στιγμή που είδε τη Δώρα Ζέμπερη

Οι «επισκέψεις» του στο Β’ Νεκροταφείο με σκοπό τις κλοπές ήταν αρκετά συχνές, καθώς κατά το παρελθόν πήγαινε εκεί και έκλεβε ασημένια κηροπήγια και καντήλια. «Οι πληγές που έχω στα χέρια μου είναι από τα ‘’σπασίματα’’ τζαμιών των αυτοκινήτων. (…) Η κακιά η ώρα το έφερε και μαζί μου κουβαλούσα ένα μαχαίρι, στιλέτο.», είπε σχετικά με την ημέρα της δολοφονίας, ενώ περιέγραψε πως έφτασε στο κέντρο του νεκροταφείου, όπου είδε τη Δώρα Ζέμπερη να στέκεται μπροστά από ένα τάφο και να κλαίει. «Τότε σκέφτηκα να πάω να πάρω την τσάντα της κοπέλας γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα είχε μέσα κάποια λεφτά. Την πλησίασα από πίσω, της έβγαλα το μαχαίρι και της είπα ‘Δώσε μου την τσάντα σου τώρα’’. Εκείνη γύρισε ξαφνικά και άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε ενώ φώναζε. Χωρίς να καταλάβω πως και ενώ παλεύαμε και πέφταναε γλάστρες και άλλα πράγματα γύρω μας την χτύπησα με το μαχαίρι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές. Μετά η κοπέλα που ήταν ματωμένη άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του Νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια», είπε σχετικά με τη στιγμή της επίθεσης.

Μπορεί ο ίδιος να υποστήριξε πως είχε «στερητικά» λόγω έλλειψης της πρέζας, ωστόσο όπως ανέφερε όταν είδε τα ματωμένα χέρια του έβγαλε κάτι χαρτοπετσέτες που είχε μαζί του με ψυχραιμία και τα σκούπισε. «Τις χαρτοπετσέτες αυτές δεν τις πήρα μαζί μου και πρέπει να τις άφησα στο Νεκροταφείο. Αφού σκούπισα τα χέρια μου και το μαχαίρι με τις χαρτοπετσέτες σκαρφάλωσα την περίφραξη του Νεκροταφείου.», είπε σχετικά με το «λάθος» που φαίνεται πως βοήθησε τις αρχές να εντοπίσουν το γεννετικό του υλικό και να καταφέρουν να φτάσουν στα ίχνη του.

«Αγόρασα πρέζα για να ηρεμήσω»

Ο ίδιος μπορεί αρχικά να αρνήθηκε πως έκανε τη δολοφονία ωστόσο στη συνέχεια έσπασε και περιέγραψε καρέ καρέ στην κατάθεσή του που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία τις στιγμές πριν αλλά και μετά την επίθεση στην άτυχη εφοριακό, την οποία μαχαίρωσε 14 φορές στο Β Νεκροταφείο. «Δεν θυμάμαι πόσες φορές πήγα στο μαγαζί αυτό για να πουλήσω το κινητό και τα ακουστικά για 20 ευρώ. Την ώρα που το πουλούσα ήμουν χάλια, δηλαδή αγχωμένος και ιδρωμένος. Ήθελα να το πουλήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται και να εξαφανιστώ από εκεί. Μόλις το πούλησα, έφυγα κατευθείαν από εκεί και πήγα ψώνισα πρέζα από την πλατεία Βάθης και πήγα σπίτι και την ήπια για να ηρεμήσω», είπε στους αστυνομικούς ο 58χρονος. «Όταν έγινε το κακό δεν είχα ‘’πιεί’’ πρέζα, αλλά είχα στερητικά. Όλο αυτόν τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό αυτό μέχρι και σήμερα που με φέρατε εδώ στην υπηρεσία σας έβλεπα ειδήσεις που λέγανε για την κοπέλα και σκεφτόμουν το κακό που προκάλεσα. Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας το είπα έφυγε ένα βάρος από μέσα μου. Το βάρος αυτό κουβαλούσα μέσα μου και δεν είχα πει σε κανέναν για το κακό που είχα κάνει», υποστήριξε ο τοξικομανής στις αρχές.

«Με χώρισε η γυναίκα μου γιατί έπαιρνα την κάτω βόλτα»

Ο ίδιος όταν ομολόγησε το έγκλημα στις αρχές ανέφερε πως από την ημέρα που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη το σκέφτεται κάθε μέρα και αισθάνεται πολύ άσχημα. «Ξέρω πως μία συγνώμη δεν θα φέρει πίσω την κοπέλα, ούτε θα καλυτερεύσει την κατάσταση, αλλά θέλω να την πω. (….). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία. Εκεί είναι ακόμη το πατρικό μου σπίτι, το οποίο έχω κάνει τα χαρτιά για να το πουλήσω. Έχω δύο παιδιά, ένα αγόρι που έχω υιοθετήσει και είναι 24 χρονών και ένα κορίτσι που είναι 12 χρονών. Η πρώην γυναίκα μου με χώρισε γιατί κατάλαβε ότι έπαιρνα την κάτω βόλτα με αυτά που είχα αρχίσει να κάνω», ανέφερε ο δράστης που συνελήφθη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.

Κατά το παρελθόν, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όταν ο ίδιος ήταν 46 ετών, είχε δουλέψει ως ψαράς σε διάφορα καΐκια. «Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και που παντρεύτηκα με τη γυναίκα μου. Μετά πήρα την κάτω βόλτα. Άρχισα τις κλοπές και τα ναρκωτικά. Έχω μπει δύο φορές φυλακή. (…) Από τότε που βγήκα από τη φυλακή μένω σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στο Γαλάτσι. Εκεί μένω με ένα άλλο παιδί που τον λένε Γιώργο…. Ο Γιώργος πίνει ψυχοφάρμακα και έχω να τον δω κανά δύο μέρες. Δεν ξέρω που έχει πάει», είπε στις αρχές, ενώ τους ενημέρωσε πως από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε δεν έχει πιάσει κάποια δουλειά και πως «τα βγάζω με κλοπές που κάνω από εδώ και από εκεί».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου