ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ΕΣΥ όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου λέει ο Πλεύρης

εκτός-εσυ-όποιος-υγειονομικός-δεν-εμβ-242939

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει έως και έξοδο από το ΕΣΥ για υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, έως τις 31 Μαρτίου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο OPEN:

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κοροναϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».

«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κοροναϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας ότι «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών».

«Αν εξεταστεί περαιτέρω δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς», ανέφερε.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου