ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευόπουλος: Οι απειλές σε βάρος Πανούση δεν είναι αποδείξιμες

παρασκευόπουλος-οι-απειλές-σε-βάρος-π-242863

Στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, και στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με απειλές που έχει δεχθεί, αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το νομοσχέδιο σχετικά με τη θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι οι απειλές που τού είχε γνωστοποιήσει στο παρελθόν ο κ. Πανούσης δεν ήταν αποδείξιμες, ενώ υπογράμμισε ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές, υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιηθεί.

«Με βάση τα όσα διάβασα, δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός για τα περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου, ή πού είναι το μυθιστόρημα όπου γίνεται μία αναφορά» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Θεωρώ ευτύχημα το γεγονός ότι μετά από την προτροπή της κυβέρνησης, ο κ. Πανούσης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές πλέον, οι οποίες θα διερευνήσουν το θέμα και αν προκύπτει ποινικό ενδιαφέρον. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ρόλο να εγγυάται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να της παρέχει όλα τα μέσα, που απαιτούνται για την εκπλήρωση της αποστολής της. Επομένως, θα περιμένω».

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι θυμάται συνομιλίες με τον κ. Πανούση κατά την περίοδο της υπουργίας του και την αναφορά του σε απειλές που δεχόταν, πλην όμως υπογράμμισε ότι δεν του είχε αναφέρει περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο.

«Και εγώ του έλεγα ότι ήμουν αποδέκτης τέτοιων μηνυμάτων» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν τον είχαν ανησυχήσει, καθώς διαθέτει φύλαξη. «Εξάλλου, στη δική μου περίπτωση δεν έχουν αξιόπιστο ονοματεπώνυμο. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου» σημείωσε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έθιξε και το θέμα της δημοσίευσης σε ιστοσελίδα για περιστατικό επέμβασης της αστυνομίας στις φυλακές, κατά το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Πανούση- ο υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε στοχοποιήσει.

«Το περιστατικό είναι αληθινό, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά. «Το δημοσίευμα στοχοποιούσε δύο υπουργούς, εμένα και τον κ. Πανούση, με τρόπο βίαιο. Και ο ίδιος έχω στοχοποιηθεί. Αλλωστε, δεν θα μπορούσα εγώ να έχω δώσει εντολή στην Αστυνομία για επέμβαση, κάτι που γίνεται από την κορυφή της ιεραρχίας».

Ελευθερία Κόλλια

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου