ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: 26χρονος λήστευε ηλικιωμένες προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ

σέρρες-26χρονος-λήστευε-ηλικιωμένες-πρ-242648

Τουλάχιστον πέντε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών είχε καταφέρει να ληστέψει ένας 26χρονος στις Σέρρες. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ προσέγγισε τα σπίτια και με το πρόσχημα δήθεν ηλεκτρολογικής βλάβης εξαπατούσε τις ηλικιωμένες και αφαιρούσε χρήματα.

Ο 26χρονος συνολικά κατάφερε να αφαιρέσει πάνω από 7.500 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών οι οποίοι εξιχνίασαν πέντε περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Σημειώνεται πως οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του 26χρονου, ο οποίος ωστόσο διαφεύγει της σύλληψης.

Οι ληστείες έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα σε χωριά των Σερρών και της Δράμας. Σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου κατάφερε να προσεγγίσει τις πέντε γυναίκες, ηλικίας από 69 έως 90 ετών. Με το πρόσχημα ότι υπήρχε κίνδυνος από βλάβη, έπεισε τις τρεις από τις γυναίκες να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα. Κατάφερε να αποσπάσει με αυτό τον τρόπο 6.225 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 26χρονου, για απάτες κατ’ εξακολούθηση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου