ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης και Ρουμπάτης καλούνται στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

πανούσης-και-ρουμπάτης-καλούνται-στη-241102

Το κατώφλι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα κληθούν να περάσουν ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούσης, καθώς και ο επικεφαλής της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτης, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και για απειλές κατά της ζωής του.

Το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του κ. Πανούση, ο οποίος κατέθεσε ήδη σχετικά στοιχεία στην Δικαιοσύνη, προκαλεί πολιτικές και θεσμικές αναταράξεις με την αντιπολίτευση, αλλά και μέρος της συμπολίτευσης, όπως οι ΑΝΕΛΛ διά του Ν. Νικολόπουλου, να ζητούν να επιληφθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Έτσι, τόσο ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην επιτροπή Ι. Τραγάκης, όσο και του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος ζήτησαν να κληθούν άμεσα οι κ.κ. Πανούσης και Ρουμπάτης προκειμένου να ενημερώσουν θεσμικά την Βουλή για τα καταγγελλόμενα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδέχθηκε το αίτημα αν και όπως σχολίασε «εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη όλη η έρευνα». Ωστόσο, επισήμανε ότι «σίγουρα όμως άπτεται και των δικών μας αρμοδιοτήτων». Ζήτησε πάντως να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, σημειώνοντας ότι «η επιτροπή δεν είναι το Κοινοβούλιο που παρεμβαίνει και στην επικαιρότητα».

Τα κόμματα πάντως επέμειναν ότι η κλήση τους πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και αύριο Τετάρτη, καθώς είναι πολύ σημαντικές οι καταγγελίες που έγιναν. «Θα γίνει κάτι στους θεσμούς και θα το δούμε εμείς ακαδημαϊκά;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, ενώ και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛΛ στην επιτροπή κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι το ζήτημα που ανέκυψε «δεν είναι ούτε ποινικό ούτε διαδικαστικό, αλλά πολιτικό». «Είναι αδιανόητο να στείλουμε άλλο μήνυμα και να λέμε ας το δούμε σε άλλο χρόνο. Είναι το θέμα της αρμοδιότητάς μας. Ίσα-ίσα μπορεί μέσω αυτής της επιτροπής να δοθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα. Να το κάνουμε αμέσως. Δεν υπάρχει διαδικαστικό θέμα», τόνισε.

Έτσι, εκκρεμεί η συνεννόηση μεταξύ των μελών του προεδρείου της επιτροπής για το πότε θα κληθούν.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου