ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί σε 494 τροχαία το Φεβρουάριο

ελασ-δέκα-νεκροί-σε-494-τροχαία-το-φεβρου-240916

Τετρακόσια ενενήντα τέσσερα τροχαία ατυχήματα με 614 παθόντες έγιναν κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2014 στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττική.

Από αυτά τα 10 ήταν θανατηφόρα με 10 νεκρούς, τα 19 σοβαρά με 24 σοβαρά τραυματίες και τα 465 ελαφρά με 580 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων, που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 38.238 παραβάσεις από τις οποίες 635 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

  • 751 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 74 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.396 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 508 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1.110 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 641 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • 1.128 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου