ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Αθηνών: Κραυγή αγωνίας από τη Μαίρη Λίντα

γηροκομείο-αθηνών-κραυγή-αγωνίας-από-240145

Ανάμεσα τους και η Μαίρη Λίντα, που μίλησε στην εφημερίδα “Espresso”, με αφορμή το ειδοποιητήριο που έστειλε η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

“Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο; Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας, όμως, τι θα απογίνουν; Όλοι εμείς που ζούμε εδώ, το νιώθουμε σπίτι μας. Είναι μία εξαιρετική εστία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα”, λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή του Γηροκομείου Αθηνών προς τη ΔΕΗ ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014.

Από την στιγμή της εντολής απενεργοποίησης του μετρητή, στις 3 Ιανουαρίου, ο πρώτος που κινητοποιήθηκε ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος κατέθεσε αναφορά προς τον εισαγγελέα του Εφετείου Αθηνών, στην οποία αναφέρει ότι στο Γηροκομείο Αθηνών ζουν σήμερα περισσότεροι από 140 ηλικιωμένοι και, αν το ρεύμα κοπεί, κινδυνεύει η ζωή ηλικιωμένων ανθρώπων.

Επιπλέον, τονίζει πως η προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος έχει καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τις τελευταίες 30 ημέρες, αιτήσεις για την παροχή άδειας για την εκμίσθωση συγκεκριμένων ακινήτων του Γηροκομείου. Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις.

Ο δημοσιογράφος με την αναφορά του ζητά από τον εισαγγελέα να διασφαλίσει τη ζωή των ηλικιωμένων με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: Espresso

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου