ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο 47χρονος προπονητής από την Πάτρα που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε 14χρονη αθλήτριά του

στον-ανακριτή-ο-47χρονος-προπονητής-από-239928

Στον ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί για όλα όσα έχει καταγγείλει σε βάρος του, από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η 14χρονη αθλήτρια του μποξ, ο 47χρονος προπονητής της που φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά μέσα στο γυμναστήριό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει στην κατάθεσή της η 14χρονη όλο συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου όταν μετά την προπόνηση της έμεινε μόνη της με τον 47χρονο άνδρα. Τότε εκείνος χωρίς να σκεφτεί ή να υπολογίσει το παραμικρό ξεκίνησε παρά τη θέληση της να την θωπεύει σε διάφορα σημεία του σώματός της και να κάνει άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της.

Για καλή του τύχη το νεαρό κορίτσι πήγε να παραλάβει από τον αθλητικό σύλλογο η μητέρα του, η οποία αμέσως κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί στο παιδί της, καθώς ήταν σε κατάσταση σοκ. Η μικρή με κλάματα στα μάτια την ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια για το περιστατικό, με αποτέλεσμα οι δυο τους να μεταβούν στην αστυνομία και να τον καταγγείλουν.

Το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικοί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πέρασαν χειροπέδες στον προπονητή όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή. Όλες αυτές τις ημέρες ο 47χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονη, ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου το νεαρό κορίτσι προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που της έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του προπονητής της:

«Οι αξιόποινες πράξεις με θύματα ανήλικα ενέχουν ιδιαίτερη ποινική αξία και οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Τα παιδιά ως κοινωνία και ως κράτος δικαίου οφείλουμε να τα προστατεύουμε από οποιαδήποτε μορφή βίας. Ευτυχώς η δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις κινείται με γρήγορα αντανακλαστικά και εν προκειμένω η ασφάλεια ανηλίκων Πατρών συνέλαβε τον κατηγορούμενο. Εμείς με τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση θα δηλώσουμε παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας εναντίον του κατηγορούμενου ενώπιον του κ. Ανακριτού Πατρών».

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου