ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 11 συλλήψεις για ζάρια και για παραβίαση μέτρων κορονοϊού

κρήτη-11-συλλήψεις-για-ζάρια-και-για-παρ-239866

Κανείς «δεν κέρδισε» κατά τη βραδιά… χαρτοπαιξίας που είχε οργανώσει μια παρέα στην Κρήτη. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν υπήρξε κερδισμένος αλλά η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις, τόσο για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια (ζάρια), όσο και για παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης έντεκα Έλληνες, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια (ζάρια).

Η σύλληψή τους έγινε στη διάρκεια επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και Ηρακλείου, καθώς και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι μια Ελληνίδα, που ήταν προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε δέκα άτομα και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να παίξουν ζάρια. Και οι 11 συνολικά συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.600 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και τρία ζεύγη ζάρια.

Επίσης σε έρευνα στο όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Ακόμα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών και του αντικαπνιστικού νόμου.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιόκτητη. Το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου