ΕΛΛΑΔΑ

Τρία χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ, για κακοποίηση ηλικιωμένου αλόγου

τρία-χρόνια-φυλακή-και-5-000-ευρώ-για-κακοπ-239529

Σε μία σημαντική απόφαση προέβη το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, έναν άνδρα ο οποίος φόρτωνε με βαριά παλιοσίδερα ένα ηλικιωμένο άλογο 28 ετών!

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και φιλοζωικά σωματεία και όπως δημοσιεύει το zoosos.gr, το ζώο κατασχέθηκε και απομακρύνθηκε από τον άνδρα ο οποίος το χρησιμοποιούσε για τις δουλειές του.

Μάλιστα η τοποθέτηση της προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης όταν ρώτησε τις οργανώσεις σε πόσα ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί η ηλικία της 28χρονης Κούκλας. «Έφριξε» όταν έμαθε πως το κακόμοιρο ζώο δούλευε τόσο σκληρά την ώρα που σε αντιστοιχία θα ήταν ένας άνθρωπος 90 χρονών!

Ο δράστης, που μεταξύ άλλων κατηγορείται για κλοπές και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκε στο κρατητήριο, αφού αδυνατούσε να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Η Κούκλα από την περασμένη Τρίτη ξεκουράζεται στο ασφαλές περιβάλλον του στάβλου της Βίκυς Λιναρά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, που είναι η εθελόντρια του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών και στην οποία το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» παραχώρησε το ζώο.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου