ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή μετά την απολογία του ο 40χρονος που συνελήφθη για συμμετοχή στον ΙSIS

στη-φυλακή-μετά-την-απολογία-του-ο-40χρο-239049

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 40χρονος που είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη για συμμετοχή στον ISIS. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Ο 40χρονος απολογήθηκε για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο κατηγορούμενος, ιρακινής καταγωγής, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Η σύλληψή του έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. Τότε, όμως, μετά την απολογία του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Σήμερα, όμως μετά την απολογία του για συμμετοχή στον ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου