ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα έχει ζημιά η εστίαση, θα έχει η διασκέδαση λέει ο Γεωργιάδης

δεν-θα-έχει-ζημιά-η-εστίαση-θα-έχει-η-δι-237915

Την άποψη πως η εστίαση δεν θα υποστεί ζημιά από τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε αντίθεση με τα κέντρα διασκέδασης, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφερόμενος στην αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση και διασκέδαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η εστίαση δεν θα έχει ζημία, τα κέντρα διασκέδασης πράγματι θα υποστούν».

Μάλιστα χαρακτήρισε σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση.
Εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν έχει μπει ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με την κριτική ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να παρθούν τώρα λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων, είπε ότι «ασφαλώς και κολλάει η πανδημία και αυτή τη βδομάδα, ωστόσο δεν θα τηρούσε κανένας τα μέτρα την Πρωτοχρονιά. Ξέρετε κανέναν στην Ελλάδα να θέλει να μείνει σπίτι του; Στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό. Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα».
Όπως εξήγησε φαίνεται ότι αυξάνεται μεν ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά δεν πιέζεται στο σύστημα υγείας.

«Αφήσαμε ανοιχτά γιατί δεν έχει ξεκινήσει η πίεση στο σύστημα υγεία και σεβόμαστε τους επιχειρηματίες. Κάνω έκκληση στους νέους εάν έχουν βγει σε νυχτερινά κέντρα να αποφύγουν τη συνάντηση με μεγαλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κύμα είναι εδώ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες», σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Σε σχέση με τα μέτρα για τα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν», ανέφερε.

Για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες, ο υπουργός επισήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί στα φαρμακεία παράβαση στις τιμές.
Τόνισε ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν σε ιστοσελίδες. «Χθες πήραμε τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή. Από τον έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, εάν έχει πάει κάποιος να κερδοσκοπήσει θα εφαρμόσουμε το νόμο».

Και συμπλήρωσε : «Μέχρι μεθαύριο το πολύ θα ανακοινώσω και τα πρόστιμα, τα οποία όπως είπα θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορώ να το εξαντλήσω αν πρόκειται για μεγάλη εταιρεία».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου