ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο σοκ από την παρ’ ολίγον τραγωδία με τον αλεξιπτωτιστή

βίντεο-σοκ-από-την-παρ-ολίγον-τραγωδ-2377

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την παρ’ ολίγον τραγωδία με αλεξιπτωτιστή, που λίγο έλειψε να σημειωθεί στη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται τόσο το αεροπλάνο, το οποίο πετά με τον αλεξιπτωτιστή να κρέμεται, και με τις προσπάθειες όσων βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος προκειμένου να τον τραβήξουν επάνω χωρίς να κινδυνέψει η ζωή του.

Το χρονικό του τρόμου στον αέρα

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όταν έφτασε στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνη πόρτα του αεροσκάφους. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε αποσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξπτωτιστής δεν έχασε το θάρρος του και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκκο ρτου αλεξιπτώτου. Τελικά, με αστραπιαίες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιτπωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τα στελέχη που συμμετείχαν στην επιχείρηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης καθώς και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους με τους κυβερνήτες.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου