ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Μαρτυρίες αστυνομικών – «Έριχναν βενζίνη στον τροχό που έκοβε την πόρτα»

κουκάκι-μαρτυρίες-αστυνομικών-έρι-236928

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκενώσεων κτιρίων στο Κουκάκι κατέθεσαν τα όσα αντιμετώπισαν και έκαναν λόγο για προσπάθεια των καταληψιών να προκαλέσουν βαριές σωματικές βλάβες.

Αποσπάσματα από τις καταθέσεις των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που επιχειρούσε στο κτίριο της Ματρόζου μαζί με την ομάδα του και ομάδες της ΟΠΚΕ, περιγράφει: «Επιχειρώντας να ανοίξουμε την πόρτα εισόδου που ήταν χτισμένη δεχθήκαμε σφοδρότατες επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στον 1ο όροφο και την ταράτσα του κτιρίου. Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρότατες και βαριές σωματικές βλάβες. Έριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα και για πιάτα και κάθε λογής αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στην οικία. Επίσης, θέλω να τονίσω πως από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής».

12,5 κιλά τσιμεντόλιθο στα κεφάλια

Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Μυλωνάς, μέλος ομάδας ΟΠΚΕ και εκλεγμένος αντιπρόσωπος τους στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μίλησε με όλους τους συναδέλφους του που επιχείρησαν στην οδό Ματρόζου και ανέφερε. «Διαπιστώσαμε μετά ότι είχαν ετοιμάσει δοχεία με εύφλεκτο υγρό το οποίο προσπάθησαν να ρίξουν στον τροχό που έκοβε την πόρτα. Καταλαβαίνεται ότι αν έπεφτε στις σπίθες και την θερμότητα που παράγει ο τροχός, δεν θα μιλάγαμε για τραυματίες αστυνομικούς πλέον θα μιλάγαμε για νεκρούς. Θα υπήρχε φωτιά, θα υπήρχαν άνθρωποι που έχουν πάνω τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπλα, πυρομαχικά και σφαίρες, οι οποίοι θα φλέγονταν και θα μιλάγαμε για άλλη αναβάθμιση του περιστατικού. Είναι εκτίμησή μου ότι είχαν δολοφονική πρόθεση γιατί όταν πετά από μία ταράτσα 4-5 μέτρων ή ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου έναν τσιμεντόλιθο που ζυγίζει 12,5 κιλά πάνω στο κεφάλι ενός ανθρώπου είναι προφανές ότι θες να τον σκοτώσεις, δεν εξετάζω κάποιο άλλο ενδεχόμενο».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου