ΕΛΛΑΔΑ

Τρία εκ. επιβάτες μετέφερε η Ryanair στην Αθήνα από τον Απρίλιο του 2014

τρία-εκ-επιβάτες-μετέφερε-η-ryanair-στην-αθή-236491

Περισσότερους από τρία εκατ. επιβάτες μετέφερε από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας η Ryanair, η οποία συνδέει το “Ελ. Βενιζέλος” με εθνικούς και διεθνείς προορισμούς από τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων των αερογραμμών, κ. Τζον Αλμποράντε, η εταιρία διεύρυνε το πτητικό της δίκτυο από την Αθήνα από έξι σε 13 προορισμούς κι έχει στόχο φέτος να μεταφέρει 2,5 εκατ. επιβάτες.

Όπως τόνισε, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα, η Ryanair πετάει εκεί που πιστευει ότι υπάρχει ανάγκη για πτήσεις χαμηλού κόστους και πρόσθεσε ότι έχει την δυνατότητα να ανοίγει νέες αγορές, καθώς το 60% των επιβατών της είναι καινούριοι ταξιδιώτες.

Ο κ. Αλμποράντε χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μία σημαντική και διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, ενώ έκανε αναφορά στην άμεση ανταπόκριση της εταιρίας στα capital controls, όταν και διέθεσε εισιτήρια των 5 ευρώ στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κυρία Ιωάννα Παπαδόπουλου, ο μέσος επιβάτης της Ryanair στις πτήσεις εσωτερικού είναι έλληνας 34 ετών που κλείνει το εισιτήριό λίγες ημέρες πριν την πτήση. Στους διεθνείς προορισμούς ο μέσος επιβάτης είναι ξένος, ηλικίας 34 που επισκέπτεται την Αθήνα για αναψυχή, προσωπικούς λόγους ή για να επικεφθεί συγγενείς και φίλους.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου