ΕΛΛΑΔΑ

Επτά νεκροί σε μία εβδομάδα από τη γρίπη

επτά-νεκροί-σε-μία-εβδομάδα-από-τη-γρίπ-236410

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν καταγραφεί επτά νέοι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό τους κατά την τρέχουσα περίοδο να φτάνει τους οκτώ.

Μέσα σε μία εβδομάδα 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν καταγραφεί επτά νέοι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό τους κατά την τρέχουσα περίοδο να φτάνει τους οκτώ.

Στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως αναφέρει το iatronet.gr εκφράζουν επιφύλαξη σε σχέση με τον αριθμό που θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερος.

Θεαματική αύξηση

Η θεαματική αυτή αύξηση αποδίδεται στη ραγδαία επιδείνωση του καιρού και θεωρείται αναμενόμενη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η αυξητική τάση είχε φανεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε καταγραφεί τριπλασιασμός των επισκέψεων σε γιατρούς με «γριπώδη συνδρομή».

Τι συνιστούν οι ειδικοί

Οι ειδικοί συνιστούν την τήρηση των κανόνων υγιεινής (πλύσιμο χεριών, φτέρνισμα στο μανίκι) και στους πάσχοντες να αναζητούν ιατρική βοήθεια να παραμένουν στο σπίτι όσο διαρκούν τα συμπτώματα.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης για τη νόσο.

Επειδή ο ιός της γρίπης μπορεί να υποστεί μεταλλάξεις, ο εμβολιασμός είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για εμβολιασμό, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου