ΕΛΛΑΔΑ

Τόσκας προς αστυνομικούς: Να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες και βεβήλωση χώρων

τόσκας-προς-αστυνομικούς-να-αποτρέψο-236376

Τα συγχαρητήριά του για την στάση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου μίλησε στους αξιωματικούς και τους βαθμοφόρους της Υπηρεσίας.

«Συγχαρητήρια για τη χθεσινή αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία έγινε με ψυχραιμία, με επαγγελματικό τρόπο, με σύνεση, χωρίς διάθεση άσκοπης αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές, όπως έτσι πρέπει να γίνονται τα πράγματα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ.Τόσκας, και πρόσθεσε:

«Παρακολούθησα από κοντά, γιατί ήμουν στο κέντρο, το πώς ενεργήσατε. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά. Ξέρω στο μικρό διάστημα που είμαι στο υπουργείο, τα προβλήματα. Τα ξέρει όλος ο κόσμος. Αλλά και πολλά από αυτά είναι και προβλήματα δικά μου, που αφορούν την μικρή μισθοδοσία, τους μικρούς μισθούς, την ταλαιπωρία και το πώς μένετε ώρες μέσα σε αυτά τα λεωφορεία – απορία. Χωρίς να κάνετε τίποτα».

Αναφερόμενος στη στάση της αστυνομίας, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε πως «οι ενέργειες θα είναι σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας και με την πρακτική που εφαρμόστηκε χθες. Που σημαίνει, όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας, που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων -γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά».

Αναφερόμενος στις σχέσεις αστυνομίας – πολίτη, ο κ. Τόσκας τόνισε πως «πρέπει εμείς να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι μας και να εδραιώσουμε και την εμπιστοσύνη την δική μας απέναντι στον πολίτη. Εάν το πετύχουμε αυτό αυτή την κρίσιμη περίοδο, να είσαστε σίγουροι ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα έχετε πολλή δουλειά, εννοώ συγκρουσιακή δουλειά».

Σε ό,τι αφορά στη χρήση της βίας από την πλευρά της έννομης τάξης, ο κ.Τόσκας τόνισε:«Η βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Γιατί εάν γίνει ο κανόνας, προκαλεί και από την άλλη μεριά βία και τέλος ξέρετε ότι δεν υπάρχει. Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ήπιου κλίματος, που θα βοηθήσει στη συνέχεια στο σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο. Όχι στην καταστολή, αλλά στην κοινή αστυνόμευση, που εξυπηρετεί άμεσα τον πολίτη».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου