ΕΛΛΑΔΑ

Economist: Η Τρόικα και οι εύσωμοι Έλληνες σωματοφύλακές της

economist-η-τρόικα-και-οι-εύσωμοι-έλληνες-σωμα-236118

Το περιοδικό σατιρίζει την Τρόικα και κυρίως τα μέτρα ασφαλείας γύρω τους και τον τρόπο που επισκέπτονται το υπουργείο Οικονομικών.

Στο στόχαστρο του… Economist βρέθηκαν τώρα οι ελεγκτές των δανειστών αφού σε νέο δημοσίευμά του το οικονομικό περιοδικό σατιρίζει ουσιαστικά την τρόικα και κυρίως τα μέτρα ασφαλείας γύρω τους και τον τρόπο που επισκέπτονται το υπουργείο Οικονομικών.

«Το σκηνικό είναι γνωστό: Εύσωμοι Έλληνες σωματοφύλακες φρουρούν ένα τρίο από ξένους γραφειοκράτες στο υπουργείο Οικονομικών από την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποφύγουν μια συγκέντρωση διαδηλωτών κατά της λιτότητας, οι οποίοι φωνάζουν “Τρόικα γύρνα σπίτι”. Ώρες αργότερα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας με σφιχτά τα χείλη γυρίζουν στο ξενοδοχείο τους, ενώ οι αξιωματούχοι του υπουργείου λένε τη δική τους εκδοχή: Ηρωική ελληνική αντίσταση στις “υπερβολικές” απαιτήσεις των δανειστών της χώρας».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει το σημερινό του δημοσίευμα ο Economist, τονίζοντας ότι έπειτα από έξι μήνες συνομιλιών δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, αφού γίνονται αναφορές στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην απελευθέρωση της αγοράς για το φρέσκο γάλα και την δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν φάρμακα χωρίς συνταγή, ο Economist αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι όμηρος των συμφερόντων, τονίζοντας ότι τώρα να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Οι ευρωεκλογές τον Μάιο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα δείξουν πόσο δημοφιλής είναι ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους του. Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ήδη κοιτά την προεδρική ψήφο τον επόμενο Μάρτιο, όταν ο κ. Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει εθνικές εκλογές εάν το Κοινοβούλιο αποτύχει να εκλέξει έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», γράφει ο Economist και προσθέτει ότι με τον κυβερνητικό συνασπισμό να βρίσκεται 30 ψήφους πίσω από την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου, «η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έρθει σε αυτό το σημείο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου